Antipasta me djathë

by - February 22, 2017

Këto antipasta i përgatita gjatë natës së Vitit të Ri, por mund t’i përgatisni në çdo kohë kur ju vijnë miq për një gotë verë apo dhe thjesht për qejfin tuaj dhe të partnerit. Baza është djathi i bardhe feta dhe ai kaçkavall që shoqërohen me rrush, ullinj dhe domate qershi. Kombinimi i gjithë këtyre përbërësve i jep tavolinës shumë hijeshi, por ajo që kuptova unë nga nata e Vitit të Ri është që gjithë të ftuarit mbaruan pjatancat e djathit dhe nuk prekën me dorë gjysmat e pjatave të tjera, përveç përsheshit me kaposh deti kuptohet :). Ndaj kur ndani mendjen të servirni antipasta me djath, çdo gatim tjetër sallatë apo pjata të dyta do jetë i tepërt.  Kjo është një recetë që nuk ka përmasa, por vetëm përbërës :)

Përbërësit:
Djath i bardhë feta
Djath kaçkavall
Djath mozzarella
Rrush i kuq
Rrush i bardhë
Ullinjë të zinj
Domate qershi

Përgatitja:
Presim djathrat në kubikë. Lajmë  rrushin, domatet dhe fillojmë kompozimet si në foto. Tek domatet qershi mund të përdorim djath mozzarella në vend të djathit të bardhë. Pranë jush duhet të keni dhe një pako me “toothpick” ose “stuzzicadenti”, po e le pa përkthim këtë të fundit se më duket jo shumë higjenike fjala në gjuhën shqipe :), por do e kuptoni nga fotot përse bëhet fjalë :). Shijoni fotot dhe ju bëftë mirë.












You May Also Like

0 comments