Saturday, January 26, 2019

Kek me banane dhe çokollatë Bonbon

Kur të kap frymëzimi për të bërë ëmbëlsira në mes të natës (ky është turni im i gatimit 😐) do i bindesh përbërësve që ka dollapi. Dhe kur dollapi yt ka 2 banane të pjekura dhe ti kujtohesh që nuk e ke pëlqyer asnjëherë kekun me banane....vendos t'i besosh shijes Bonbon e të bësh një kek siç ta ka ënda. Një kek që për surprizën time doli "o dio" dhe këto receta Bonbon e kanë vendin vetëm në blog. Keku me banane Bonbon nuk mbetet për të nesërmen 😋, ndaj bëjeni kur të gjithë janë në gjumë që të keni shansin ta shijoni me kafen tuaj të mëngjesit.
Ah të mos harroj, kjo recetë ka dhe një anë të mirë, bën pis vetëm një tenxhere, aty ku tret çokollatën 😋. Gjithë përgatitjen e kekut më pas e vijon brenda tenxheres 🤗. Meqë këtë recetë po e hedh nga celulari për shkak të kërkesave të larta në instagram (ku u prezantua për herë të parë), listën e përbërësve po ja u servir me foto 😍.

Përbërësit:



Përgatitja:
Çokollatën dhe qumështin e vendosim në zjarr derisa çokollata të tretet.
Menjëherë shtojmë sheqerin kaf dhe gjalpin që të treten nga nxehtësia e çokollatës.




Hedhim vajin dhe përziejmë.
Rrahim vezët kur masa të jetë ftohur (e vakët) dhe do shohim që kremi çokollatës do trashet kur të shtojmë vezët.
Shtypim bananet me anën e një piruni dhe i shtojmë ato tek masa e kekut.
Në fund fare përziejmë miellin dhe dy llojet e sodave.


p.s. shtojmë dhe një dorë bajame (opsionale me detyrim 😛)


Hedhim masën në një tavë të lyer me gjalpë dhe pjekim në 180 gradë për 45-50 minuta derisa keku të kullojë. Lëreni të ftohet tërësisht përpara servirjes sepse del një kek shumë i butë dhe i shkrifët. 



Shijoni me një gotë qumësht të ftohtë ose kafe padyshim 🤗. Aroma në shtëpi do ju zgjase gjysëm dite nga gatimi i këtij keku. T'ju bëjë mirë ❤.








SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig