A keni provuar ndonjëherë të bëni recetën e kekut që është prapa
paketimit të “miellit që fryhet vet”? Mielli që fryhet vet, ka shumë vite që ka hyrë
në përdorimin tonë, por unë e blej vetëm kur ndaj mendjen të bëj këtë recetë.
Kjo recetë duhet bërë fiks me ato përbërës dhe sasi që thuhen në
paketim. Maksimumi që ndryshoj unë këtu është aroma (herë portokall, limon,
vanilje, esencë bajamesh etj).
Përgatiteni masën e kekut në një tas më të madh sesa tasi i zakonshëm,
nëse doni që masa mos t’ju derdhet kur e përzjeni 😍.
Ky kek nuk zhgënjen asnjëherë. Del mafishe, i shkrifët, fryhet
realisht shumë aq sa copa e kekut duhet të rri shtrirë në pjatë që të ruaj
ekuilibrin 😍.
Mund të them pa frikë se shija dhe përbërja e këtij keku, ngjan shumë me panetonen Pandora.
Kujdes: Prisni derisa keku të ftohet plotësisht përpara
sesa ta ktheni përmbys nga forma, nëse nuk doni që keku t’ju shkërmoqet i tëri
mbi pjatancën e servirjes 😍.
Përbërësit:
500 gr miell që fryhet vet
250 gr gjalpë
250 gr sheqer
4-5 vezë
260 ml qumësht
Vanilje ose lëkurë portokalli
Përgatitja
Rrahim
gjalpin me sheqerin, duke shtuar vezët një nga një për rreth 3 minuta.
Shtojmë
qumështin dhe pak nga pak sasinë e miellit. Miksojmë dhe pasi masa të jetë bërë
e njëtrajtshme grijmë sipër saj lëkurë portokalli.
Lyejmë
formën e kekut me gjalp, hedhim masën dhe sheshojmë sipërfaqen me një lugë. E pjekim në 180 gradë, në furrë të nxehur më parë, për 1 orë.
Lërë
të ftohet të paktën për 20 minuta përpara se ta kthesh në pjatancën e
servirjes. Servirni dhe ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment