Të gjithë ju që lexoni blog-un tim, padyshim që keni lexuar dhe jeni të
mirëinformuar për vlerat e panxharit. Nëse tradicionalisht ne bëjmë sallatë me
panxharë të zjerë, ajo që do ju prezantoj sot është një sallatë shumë e shëndetshme
dhe kaq e freskët sa vet stina që kemi hyrë. Fëmijët e mi e pëlqyen shumë dhe a ka motivim më të
madh për një nënë sesa të zbuloj që fëmijët hanë sallatë me “panxharë të gjallë” 😍. Receta është shumë e thjeshtë dhe kërkon vetëm dy përbërës panxharë dhe
karrotë. Tani që jam duke shkruar recetën mendoj se dhe një mollë jeshile do i
shkonte mjaft mirë kësaj dyshe (kur ta
ribëj sallatën do ja shtoj). Këtë herë provoni ta bëni vetëm me panxharë
dhe karrotë.
Përbërësit për 4 persona:
2 panxharë
4 karrota
Vaj ulliri
Limon
Përgatitja:
Lajmë perimet, i qërojmë dhe grijmë në rende, gjithmonë nga dhëmbët e
mëdha të saj ☺. Bashkojmë panxharin dhe karrotën në tasin apo pjatën e
servirjes, hedhim mbi to lëng limoni të freskët, vaj ulliri. Nuk ka nevojë ta
vrasësh me duar masën e perimeve të grira, madje nuk ka nevojë as për kripë. Sallata
është gati për servirje ☺. Ju bëftë mirë
No comments
Post a Comment