Biskotat e mbushura realizohen me përbërës mjaft bazik që na gjenden në
shtëpi në çdo moment. Forma e këtyre biskotave është si mini briosh të vegjël
duke i bërë shumë tërheqëse për syrin. Mbushjen mund ta realizoni me çdo reçel
që keni në shtëpi. Meqë është sezoni i luleshtrydhes unë nuk përtova ta bëj reçelin
vet (gati për 5 minuta). Meqë kisha dhe reçel portokalli mbushjet i bëra dy
llojesh. Po të dëshironi për të krijuar varietet në shije, mund të bëni
dhe mbushje me çokollatë në copa në vend
të reçelit.
E gjithë proçedura për këto biskota bëhet me dorë, nuk ka nevojë për
perfeksion. Biskotat do “zhyten” në pluhur sheqeri dhe ndonjë difekt i vogël do
mbulohet☺. Brumi nuk ka nevojë të qëndrojë për disa minuta, ndaj filloni me përgatitjen
e reçelit për mbushje dhe futjuni punës bashkë me fëmijët tuaj për të përfituar
biskota shumë të shkrifëta me pamje mini brioshi.
Përbërësit për brumin:
1 filxhan gjalp
1 filxhan vaj
1 filxhan kos
2 filxhan miell
1/2 lugë kafe sodë buke
Përbërësit për reçelin:
1 tas me luleshtrydhe
Lëngu i gjysëm limoni
2-3 lugë gjelle me sheqer
4-5 biskota vendi të cilat do i thërmojmë.
Përgatitja:
Pastrojmë dhe presim në copa të vogla luleshtrydhet. Shtojmë limonin,
sheqerin dhe e lëmë në zjarr për 5 minuta sa reçeli të lidhet. Hedhim në një
tas dhe pasi të ftohet, thërrmojmë disa biskota të cilat do
ndihmojnë që reçeli mos të dalë jashtë gjatë pjekjes.
Ruani masën e të njëjtit filxhan si në foto për të gjithë përbërësit e
brumit. I shtoni ato në një tas të madh dhe fillimisht me një lugë druri e më
pas me duar zini brumin e biskotave. Nëse është e nevojshme mund të shtoni pak
miell derisa duart tuaja të dalin të pastra.
Merrni copa të vogla nga brumi, e hapni me duar mbi këndin e punës. Me
ndihmën e një thike krijoni trekëndësha. Në brinjën më të gjatë të trekëndëshit,
vendosni një lugë nga mbushja, duke e rrotulluar më pas për ti dhënë formën e
brioshit si në foto.
Veprojmë kështu derisa të mbarojë brumi. Pjekim biskotat në 180 gradë
në mes të furrës derisa të marrin ngjyrë të artë. Ashtu të nxehta i “zhysim” në sheqer pluhur nga të gjitha anët.
Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment