Wednesday, October 26, 2016

Mish gici me mjaltë dhe konjak

Recetat me mish nuk është se janë shumë të preferuara në kohët e sotme, por janë pjesë e pandarë e kuzhinës tonë. Ndaj herë pas here do postoj dhe receta të tilla. Këtë sugjerim ma dha shoqja ime Joana, e cila me plot gojën mund të them është një master në kuzhinë me eksperiencën e saj disa vjeçare në Amerikë, prejardhjen e bashkëshortit nga Shkodra dhe të mamasë së saj nga Përmeti :).
Shijoni më poshtë recetën me shpjegime dhe foto.

Përbërësit
1 kg mish gici
Erëza (Hudhër pluhur, spec i kuq, piper)
Një teke konjak
1 lugë gjelle mjalt

Kripë
Përgatitja
Përziejmë mishin me erëzat, kripën, konjakun, mjaltin dhe vendosim ne frigorifer për të paktën një orë ose “overnight”. Mbulojeni tasin ku keni hedhur mishin me qese gatimi për të evituar aromat në frigorifer.
Nxirrni nga frigoriferi, futeni në furrë në 220 gradë, të mbuluar me letër alumini për 40 minuta ose derisa mishi të jetë zbutur. Hiqeni letrën e aluminit dhe lëreni për ndonjë 10-15 minuta derisa mishi të marrë ngjyrën krokantë të pjekjes. Shoqërojeni me sallatë ose pure patate. Ju bëftë mirë



SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig