Këtë
recetë ja u kisha premtuar 2 muaj më parë dhe nuk do e lija pa e postuar, pasi
nuk na ndodh shpesh të kemi peshk ton të freskët në shtëpi…….”unless” vetëm nëse
keni një çun teze si ky imi, Auloni 😝.
Auloni si vlonjat që është na e ofron këtë mundësi që të provojmë dhe peshk jo
shumë i zakonshëm për tavolinat tona.
Kur
kërkova një recetë për peshkun ton, e di nga më erdhi receta më intriguese? Nga
Iris Bardhi, të cilën nuk e njoh personalisht, por e kam ndjekëse në Instagram.
Jo vetëm që receta ishte pak më ndryshe në sasinë e qepëve dhe të erëzave, por
Irisi ishte në sallën e lindjes kur më shkroi për të sjellë në jetë fëmijën
e saj ❤❤😍🤗🙏. I uroj Irisit që
t’i rrojë sa malet princi ose princesha që ka sjellë në jetë ❤💙. Për mua viti
paska qenë i thënë të filloj vetëm me receta që mi sugjerojnë gratë shtatzëna.
Ku ka më bukur. Tingëllon dhe shijon si një vit i begat, plot lajme të gëzuar
siç është ardhja e një fëmije në jetë dhe padyshim i mbushur me dashuri ❤. AMIN 🙏
p.s. këtë recetë mund ta përdorni dhe kur keni peshk tjetër si levrek apo merluc.
p.s. këtë recetë mund ta përdorni dhe kur keni peshk tjetër si levrek apo merluc.
Përbërësit:
5
fileto toni
1
qepë e kuqe
1
lugë gjelle kaperi
3-4
gjethe dafine
Domate
të thara
1
lugë gjelle spec i kuq pure
Piper
i zi pluhur dhe kokërr
Piper
i kuq djegës, pluhur
1
lugë gjelle miell
2
kokrra patate
Vaj
ulliri për gatim
Përgatitja:
Tonin e pastrojmë dhe presim në copa.
Në një tigan shtojmë vaj ulliri dhe hedhim qepën e kuqe të prerë hollë, bashkë me domatet e thara. Shtojmë kaperin me pak nga lëngu i tij, dafinën dhe salcën e specit.
Në një tigan shtojmë vaj ulliri dhe hedhim qepën e kuqe të prerë hollë, bashkë me domatet e thara. Shtojmë kaperin me pak nga lëngu i tij, dafinën dhe salcën e specit.
I
lëmë përbërësit të kauridisen bashkë për 2-3 minuta. Hedhim miellin dhe një gotë
ujë, duke e trazuar për të krijuar një salcë të njëjtrajtshme. Hedhim piper të
zi kokërr dhe pluhur, spec të kuq djegës dhe rregullojmë me kripë.
Qërojmë dhe presim dy kokrat e patates dhe i vendosim në tavë si në foto. Hedhim sipër gjellën që përgatitëm në tigan dhe e vendosim në furrë në 200 gradë, fillimisht me letër alumini sa patatet të zbuten pak dhe më pas e lëmë peshkun ton në furrë derisa të krijojë atë faqen sipër që tregon se tava është gati,
p.s. vendosa ta prezantoj këtë recetë me peshkun e pagatuar, sepse i gatuar peshku mund t’i ngjajë dikujt dhe si bërxollë ose biftek 😍🤗.
Shërbejeni
këtë tave më verë të mirë, sallatë të mirë dhe padiskutim shoqëri të mirë. Ju
dua ❤
No comments
Post a Comment