Ky kek kërkon
patjetër këtë lloj miell misri i cili është i verdhë dhe shumë i imët. Nëse përdorni
miell tjetër misri, nuk jap dot garanci në cilësinë e pjekjes apo përbërjes së
kekut pas pjekjes. Përbërësit e tjerë i
keni në shtëpi, e sigurtë :).
Përdorni të njëjtin filxhan çaji si masë për të gjithë përbërësit.
Përbërësit
(8 racione):
- Gjysmë filxhan çaji vaj ulliri (mund ta shtoni pak dhe me vaj luledielli /misri)
- 2 vezë
- ¾ filxhan çaji sheqer
- Lëngu dhe lëkura e 1 kokër portokalli
- 1 e një çerek filxhan çaji miell gruri për çdo përdorim
- Gjysëm filxhan çaji miell misri
- 1 bustinë pluhur për pjekje
- ½ luge çaji kripë
- Vanilje
Përgatitja:
Në një tas shtojmë përbërësit një nga një. Fillojmë me grirjen e lëkurës
së portokallit dhe më pas I shtrydhim lëngun. Hedhim vajin, vezët, 2 llojet e
miellit, pluhurin pjekës, kripën, vaniljen dhe trazojmë me rrahësen manuale, jo
më shumë se 2 minuta. Masa e kekut është gati.
Lyejmë me vaj një tepsi që nuk ngjit me
diametër 20-22 cm. Nëse nuk e keni këtë tepsi në shtëpi mund
të vendosim në tavë letër për pjekje, të cilën gjithashtu e lyejmë përsipër me
pak vaj që keku të dalë kollaj pas pjekjes. E
hedhim në tepsi dhe e pjekim për 30-35 minuta në 160 gradë.
Për të siguruar pjekjen e mirë të ëmbëlsirës, e provojmë duke futur një kruajtëse dhëmbësh ose një majë thike në kek. Nëse del e pastër, keku është pjekur dhe kulluar siç duhet. E lemë të ftohet në tepsi dhe më pas e kthejmë përmbys mbi pjatancën e servirjes. E spërkatim me sheqer pluhur dhe zbukurojmë me fruta sipas dëshirës.
No comments
Post a Comment