Kam provuar disa receta të kekut të përmbysur me mollë, por kjo që do
ju prezantoj sot është receta më e mirë që kam tentuar. Është e lehtë në përgatitje,
ka përbërës që na gjenden të gjithëve në shtëpi dhe teknikë gatimi për
fillestarët :). Meqë ëmbëlsirat me mollë, vazhdojnë të jenë më të preferuarat e
gjysmës time, tek etiketa “Mollë” do gjeni shpesh receta. Molla me kanellë apo
erëza të tjera mbetet gjithmonë IN në shtëpinë tonë. Nëse do ju gjendet dhe pak
akullore me vanilje në shtëpi, kjo recetë do ju lëj pa mend :). Unë nuk kisha
akullore, por më gjendej një pana e ëmbël që e zëvendësoi disi akulloren :).
Përbërësit
1 e ½ kupë me miell
1/3 kupë me sheqer
2 vezë
1/3 kupë vaj
1/3 kupë qumësht
1 pako pluhur pjekës
3 kokrra mollë jeshile
Vanilje
Kanellë
Për karamelin
4 lugë gjelle gjalp brumë
1 kupë sheqer
Përgatitja
Shpërndajmë
gjalp në tepsinë që do pjekim kekun.
Në një tenxhere hedhim gjalpin për përgatitjen e karamelit dhe e lëmë
të shkrijë në temperaturë mesatare. Shtojmë sheqerin dhe trazojmë sa sheqeri të
njomet i tëri nga gjalpi. Nuk trazojmë me derisa masa të karamelizohet. Herë
pas herë bëni rrotullime të enës së gatimit, në mënyrë që masa të karamelizohet
njëtrajtësisht. Kjo proçedurë nuk zgjat më shumë se 5 minuta. Karamelin e
hedhim menjëherë në tepsinë që kemi lyer me gjalpë.
Qërrojmë mollët dhe presim në feta, të cilat i shtrojmë mbi karamelin. Hedhim kanellë sipër mollëve.
Në një tas përgatisim masën e kekut, ku hedhim të gjithë përbërësit njëherësh
dhe më 3 rrotullime masa e kekut është gati :). Përhapim mbi mollë. Kupa në foto është kupa që do i referoheni për përmasat.
Pjekim
në 180 gradë, në mes të furrës për 25 minuta ose derisa një majë thikë të dalë
e pastër. Nxjerrim tavën nga furra. I vendosim pjatancën ku do e kthejmë përmbys
sipër dhe kthejmë menjëherë.
Dhe
ja ku është, e bukur sa më nuk bëhet :). Nëse keni akullore servireni menjëherë
ashtu të ngrohtë. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment