Mund ta kisha ndarë dhe këtë recetë si shumë të tjera në story të
instagram, por kam vënë re që nuk kam dhe aq shumë receta supe në blogun tim.
Jo se nuk gatuaj supë në shtëpi, por sesi më duken këto recetat e supës,
sidomos supat e dimrit që për mua janë “merr e hidh çfarë perimesh ke në
frigorifer”, vaj ulliri, limon, piper ose majdanos dhe ja ku ke një super supë 😍.
Përse vendosa të ndaj këtë recetë supe me ju? Sepse kjo është supë me
karakter hahah, siç është dhe Supa Ambasador (kliko) dhe meriton të ketë vendin
e saj radhitur në kategorinë “Supë”.
Ajo që vlen të them në përzgjedhjen jo rastësore që unë i bëj perimeve
kur bëj një supë është që i kam të grupuara/ndara ato kështu: ku ka spinaq,
kungull, presh nuk hedh speca, ku ka speca hedh me shumë qepë, patate, domate,
hudhra. Këto janë thjesht grupime personale sipas shijes Bonbon Taste, jo rregulla
kokëforte që nuk i “thyejmë” dot 🤗😍.
Kur po gatuaja supën këtë fundjavë nuk kisha menduar të bëja foto apo
video për postim dhe meqë ndërrova mendje në gjysëm të punës, fotot ilustruese
në këtë recetë do fillojnë nga kaurdisja e perimeve në tenxhere, jo nga tufa e
perimeve që përdora. Por pa merak ato do t’i listojë poshte tek përbërësit 😜.
Përbërësit për 4 vetë:
½ qepë mesatare
½ trupë preshi
1 kungull jeshil
2 karrota
2 patate mesatare
½ patate të ëmbël
2 degë të plota selino
2 thelpinjë hudhër
1 dorë spinaq
1 lugë gjelle gjalp
3-4 lugë gjelle vaj ulliri
2 lugë gjelle oriz
2 kubikë për supë
Përgatitja:
Pasi lajmë të gjitha perimet, i grijmë ato në
kubikë dhe i shtojmë në tenxhere ku kemi shtuar gjalpin dhe vajin e ullirit.
Hudhrat dhe spinaqin do i shtojmë pak më vone. I lëmë perimet të kaurdisen në
zjarr të avashtë derisa ato të kristalizohen në pamje dhe të thajnë disi ujin e
tyre. Në këtë moment shtojmë hudhrën e grirë dhe e lëmë në zjarr për 1 minutë
me perimet e tjera që hudhra të lëshojë aromën e saj. Shtojmë rreth 1.2 ose 1.5
ml ujë, 2 kubikët për supë, vendosim kapakun dhe e lëmë supën të ziejë.
Rreth 20 min pas vlimit, kur shohim që perimet e forta po zbuten,
shtojmë orizin.
E lëmë të ziejë dhe 10 minuta dhe në fund të kësaj kohe shtojmë
spinaqin.
Lëreni
supën në qetësi për disa minuta përpara sesa ta servirni atë. Shoqërojeni supën
me limon dhe piper të bardhë të bluar në moment. Ju bëftë mirë. ❤🤗
No comments
Post a Comment