Në fakt është
tartë me ricotta, gjizë e ëmbël italiane, por mund ta zëvendësoni dhe me gjizë
pa kripë vendi, jo të athët 😍.Pas këtij
shpjegimi ju them mirë se ju gjej, pas një periudhe të ngarkuar jo vetëm me punë,
por vera është dhe stina ku mungon dëshira për të prodhuar receta dhe gjëra të
reja. Ama dy receta i kam gati. Sot po ndaj me ju këtë tartën, meqë qershitë
jane ende në qarkullim.
Recetën e
pashë tek e famshja Benedetta dhe aryesja e frymëzimit ishte baza e tartës me
kakao. Ok e dimë që tartat me baza kakao shkojnë shumë me dardhën si frut, por
me qershinë nuk e kisha provuar ndonjëherë. Ja vlejti vërtet. Tortën e shijuan
dhe 3 miq jashtë familjes që ju la një shije mjaft të mirë dhe e vlerësuan si
një ëmbëlsirë “të lehtë“ tamam për stinën e verës. E di, e di që nuk ka ëmbëlsira
të lehta, por biem dakort që disa ëmbëlsira janë më të lehta se të tjerat 😜.
Përbërësit për brumin Frola me kakao:
1 kokër vezë
100 gr sheqer
(kaf përdora unë)
15 gr ose 2
lugë gjelle kakao të hidhur
50 gr ose një
filxhan kafe qumësht
80 gr ose 1 e ½ filxhan kafe vaj
300 gr miell më përafërsi
½ pakete ose 1 lugë çaji pluhur pjekës
Përbërësit për mbushjen:
250 gr ricotta
2 lugë gjelle sheqer pluhur
Lëkura e grirë e 1 limoni (e domosdoshme)
Qershi sa të zbukurojmë tortën
Përgatitja:
Përgatisim brumin frola duke i hedhur të
gjithë përbërësit në një enë dhe përziejmë me dorë derisa brumi të mblidhet mirë
dhe të na lërë duar të pastra. Proçesi do zgjasë veç dy minuta 🤗. Ky brumë nuk ka nevojë të rrijë disa minuta në
qetësi është gati për tu hapur me pec 😚. Hedhim pak miell mbi tavolinën e punës
dhe hapim petën me një trashësi 5-7mm. Mua më doli brumë dhe për një tavë të
vogël, kështu pse jo të mos bëjmë 2 tava 😋.
Vijojmë me mbushjen. Në një enë shtojmë
ricotta, sheqerin dhe lëkurën e limonit dhe kremi që do shtrohet sipër tartës është
gati.
Proçesi më “acarues” në përgatijen e kësaj
ëmbëlsirë është pastrimi dhe ndarja e qershive mes për mes. Por do ja vlejë
mundimi, më besoni 🤗.
Fillimisht shtroni kremin e rikotës mbi tartë dhe më
pas rendisni sipër qershitë sipas dëshirës.
Piqeni
në 180 gradë për 40 minuta.
Lërëni pak të ftohet dhe pluhuroseni sipër me sheqer pluhur. T’ju bëjë mirë 😋🙏❤
No comments
Post a Comment