Friday, May 10, 2019

Tiramisu me luleshtrydhe



E ndjeni dhe ju si unë që stinët e vitit na i diferencojnë shijet. Për shembull gjatë verës më shkon shumë pak mendja për kekë e biskota, dua më shumë ëmbëlsira me krem ose me fruta. Kështu më ndodh dhe me “gjellët’ ose sallatrat. Ndaj sot, ju dhe unë gjendemi përballë recetës së “Tiramisu me Luleshtrydhe”, e cila natyrshëm më vjen ta krijoj në gota individuale sesa në tavë “gjithëpërfshirëse” 😋.
Gjithashtu për biskota nuk përdora të famshmet Lady Fingers, por biskota të thjeshta integrale të cilat i copëtova dhe i “zbuta” me reçel luleshtrydhe. Këtë recetë e gatova një nga të dielat tona ku tavolinës tonë i ishte bashkuar vëllai me nusen dhe ëmbëlsira është pak të them që “u përpi” 😍.
Stina e luleshtrydhes ON, Tiramisu me Luleshtrydhe ON 🤗😋.

Përbërësit:
400 gr luleshtrydhe e freskët
500 gr mascarpone
200 gr biskota integrale
3 vezë të freskëta
200 ml pana e ëmbël
3 lugë gjelle reçel luleshtrydhe
2-3 lugë gjelle sheqer pluhur
Ndajmë të bardhat nga të verdhat. Tek të verdhat shtojmë sheqerin pluhur dhe krijojmë kremin e “pjekur” në banjo mari zabaglione. Për të parë sesi krijohet zabaglione klikoni këtu.
Zabalione është gati, kur të verdhat e vezëve kanë dyfishuar masën e tyre dhe janë “zbehur” pak në ngjyrë. E shtojmë kremin zabaglione në tasin ku kemi hedhur mascaponen dhe trazojmë me rrahës elektrik për 2 minuta. 










Rrahim të bardhat e vezëve, duke krijuar efektin “re”. Në një tas tjetër rrahim panën e ëmbël.
Situata në tavolinën tuaj të punës është kjo 3 tasa që do bashkohen në një të vetëm 😉. Tek tasi mascarpones me një lugë silikoni bashkoni pjesë pjesë me lëvizje rrethore poshtë lartë me radhë të bardhat e vezëve dhe kremin pana. Kremi i ëmbëlsirës tuaj është gati. 








Luleshtrydhet i pastroni dhe pritini në copa të vogla kubike.
Nxirrni gotat tuaja të servirjes së Tiramisu, shkërmoqni biskotat integrale, shtoni një lugë çaji reçel luleshtrydhe mbi to dhe mbulojini me krem. Hidhni sipër copa luleshtrydhesh dhe mbuloni përsëri me krem. Zbukuroni me luleshtrydhe në copa ose të plota sipas dëshirës dhe vendosni tasat tuaj në frigorifer. 








Menaxhoni padurimin tuaj për t’I ngrënë të paktën 2 orë pasi i keni vendosur në frigorifer. Shijojini bashkë me familjen tuaj dhe mos i kurseni mjaullimat e tipit Bonbon “mmmmmm mmmmm” para kësaj gote plot shije 😻😺😻. Ju dua ❤🤗😍










SHARE:

2 comments

  1. Te lutem keto gotat ku mund ti gjejme?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suela, i kam blerë në dyqane të ndryshme në Tiranë dhe po ta vësh re janë 3 modele :).

      Delete

Blogger Template Created by pipdig