Nuk ka më aromë festive sesa molla e pjekur me aromë
kanelle, ndaj kjo ëmbëlsirë duhet t’ju shoqëroj këtë muaj dhe gjatë gjithë dimrit.
Ka më shumë mollë sesa brumë dhe këtu qëndron dhe magjia e kësaj ëmbëlsire.
Aroma do ju rrijë në shtëpi derisa të mbarojë keku ❤🙏. Imagjinoni sikur jeni pranë
zjarrit me një copë kek me mollë dhe çaj mali 🤗.
Receta e kekut lindi aty për aty sepse kur ke në frigorifer krem të thartuar të
mbetur (sourcream), duhet të bësh patjetër një kek. Kur zëvendësoni kosin me
krem të thartuar nuk mund të gaboni kurrë
në cilësinë e kekut, i cili piqet dhe kullon sic duhet edhe është shumë i
shkrifët. Mollë unë përdora mollët që bleva në Korçë duket miksuar mollët
jeshile me mollët e kuqe 🙏.
Në vend të kanellës përdora erëza të përziera që quhen ndryshe (garam masala) që
ka brenda kanellë, xhinxher, karafil, tumerik, koriandër etj), me pak fjalë
aromë krishtlindjesh.
Përbërësit:
2 kokrra vezë
mesatare
3-4 mollë
mesatare
80 gr gjalp
150 gr krem i
thartuar
4-5 lugë gjelle sheqer kaf
250 gr miell
½ luge çaj kanellë pluhur ose erëza garam
masala
1 lugë çaji pluhur pjekës
Tresim gjalpin dhe në të shtojmë sheqerin.
Trazojmë për 2 minuta pastaj hedhim vezët 1 nga 1. Më pas shtojmë kremin e
thartuar, erëzat, miellin, baking powder dhe përziejmë derisa masa të bëhet kremoze.
Lyejmë një tavë me gjalpë dhe mbi të shtojmë brumin e kekut. Mollët i qërojmë
dhe presim në feta. Fillojmë të shtrojmë mollët mbi brumë në formë rrethore si
në foto. Pasi ti keni rreshtuar gjithë mollët, pluhurosi sipër me pak kanellë
ose erëzat e përziera dhe pakëz sheqer kaf.
Zbukuroni sipër me sheqer pluhur me aromë vanilje dhe ose servireni me një topth akullore sipër ose prisni sa të ftohet dhe të jetë shoqëruesi i kafes ose çajit tuaj. Ju bëftë mirë.
❤🙏🤗😋
No comments
Post a Comment