Sikur ju mërzita me luleshtrydhet dhe thashë të kaloja pak nga
boronica meqë Luis i pëlqen shumë të gjitha llojet e frutave të pyllit, por
sidomos këtë të fundit. Receta është nga ato “mini” shpikjet e momentit
#Bonbon, por e ndieja që nuk do dështoja me dy nga përbërësit që i shtova recetës
time. Miell polenta dhe “buttermilk”. Buttermilk është një produkt bulmeti që
nuk gjendet në asnjë nga frigoriferët e supermarketeve tona, por që përgatitet
shumë kollaj me produkte zëvendësuese. Buttermilk është një përbërës kyç në shumë
receta tortash, kekë të vegjël, kekë tigani etj,. Buttermilk në sytë e mi është
sikur sapo të është prishur qumështi i zierë 😀dhe në kushtë shtëpie kërkon vetëm qumësht & lëng limoni.
Kekët e vegjël me boronicë qëlloi që mi provuan shumë miq Ana, Bona,
Iliri me Ogertën dhe të gjithë i shijuan, ndaj “give it a try”, tentoni t’i bëni
dhe ju se fëmijët do kënaqen shumë.
Përbërësit:
1 kupë miell i thjeshtë
½ kupë miell integral
½ kupë miell polenta
1 e ½ kupë miell sheqer kaf
3 kokrra vezë
100 gram gjalpë
1 kupë qumësht
1 lugë gjelle lëng limoni
1 majë lugë kripë
1 bustinë sodë për pjekje
200 gr boronicë
Përgatitja:
Gjithmonë mbani parasysh të ruani të njëjtën masë kupe sa herë e përmend
në masat e përbërësve. Fillimisht bëni gati “buttermilk”. Në kupën me qumësht
shtoni lugën e limonit, trazoni dhe lëreni për 2 minuta në qetësi. Masa është
gati.
Në një tas qelqi shkrini gjalpin në mikrovalë, shtoni sheqerin dhe
filloni të rrihni duke hedhur vezët një nga një. Hidhni buttermilk, përzjeni. 3
llojet e miellit një nga një përzieni
bashkë me kripën, sodën për pjekje dhe pak vanilje nëse dëshironi.
Masa
e kekëve të vegjël është gati. I ndani ato në format e duhura. Boronicat i
pluhurosni më parë me një lugë miell (në
mënyrë që mos të bien në fund të kekut gjatë pjekjes), më pas i shtoni sipër
masave të cupcakes.
I pjekim në 180 gradë, në mes të furrës derisa të marrin ngjyrë të artë.
Servirini pasi të jenë ftohur pasi fruta në brendësi të kekut e ruan nxehtësinë
për një kohë më të gjatë. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment