Këtë fundjavë ishim ne për darkë tek Ilir B. Ogerta gatuan gjithmonë
gjëra të veçanta dhe delikate. Nëse Ogi (siç i thërras unë shkurt) shkëlqen tek
të kripurat, unë shkëlqej tek të ëmblat. Në këtë pikë bie dakort dhe Ilir B., i
cili është një shijues pjatash shumë i kujdesshëm ose thënë shqip “nazeli” 😍. Tema e darkës ishte “Levrek
deti i egër”, ndaj dhe ëmbëlsira që unë do çoja duhet t'i afrohej këtij standarti 😍.
Vendosa të bëj një
recetë që jo vetëm nuk e kam gatuar ndonjëherë, por e kam provuar vetëm një herë
në një restorant në Durrës para dy vitesh, i kërkova biles dhe recetën
lokalit, por më thanë që është sekret 😍.
Sekret ishte vërtet, por 3 përbërësit kryesorë unë ja ndjeva në shije. Mund dhe
të kishte ndonjë përbërës tjetër që nuk ma kapi shija apo dhe proçedurën e përgatitjes
së recetës të cilën e hamendësova, por në kuzhinë ashtu si dhe në dashuri lejohen të gjitha, apo është “luftë”?? 😍😍
Mousse Bonbon ka 3 përbërës kryesorë maskarponen, çokollatën e zezë dhe
mafishet me vezë. Përmasat unë i tentova si më poshtë dhe funksionuan. Duke qënë se mousse
do e çoja tek darka e përgatita në një tavë (për të evituar lëvizjen e 8 gotave
të mbushura me mousse). Rezultatin do e shikoni vet. I shkoi aq mirë peshkut që
kishte gatuar Ogi, duke mos e ulur standartin e tavolinës 😍.
Përbërësit:
250 gr maskarpone
150 gr çokollatë e zezë
2 të bardha veze
2 lugë sheqer
4-5 mafishe
Përgatitja:
Shkrijmë çokollatën në banjomari ose për thjeshtësi
vëndosim tenxheren me çokollatën në zjarr, duke i shtuar brenda 2 lugë gjelle
ujë. Pasi çokollata shkrin, hedhim maskarponen dhe trazojmë sa të krijohet një
masë kremoze.
Rrahim
të bardhat e vezës dhe kur masa të jetë fryrë shtojmë dy lugë me sheqer. Shtojmë
kremin e çokollatës mbi vezët e rrahura dhe trazojmë me lëvizje rrethore poshtë
lart.
Unë
e servira në tavë për arsyen që ju thashë më lart, por në rastin tuaj në gotat
e servirjes do shtoni mafishe që e keni shkërmoqur më parë me dorë. Hedhim
kremin mbi mafishe dhe e lëmë të ftohtet në frigorifer për të paktën 2 orë.
Servirjen unë e bëra tek tasat e Ogit që shkëlqejnë si pasqyrë (me pak
përqëndrim do gjeni pasqyrimin e duarve dhe celularit tim :), shoqëruar dhe me
cupcakes me mascarpone (receta herë tjetër).
Që mos të harroj edhe këtë të shtunë, megjithë vajin e livandos që digjej pranë
nesh, fituesja e lojës me letra isha përsëri unë. Ilir B. thotë që unë jam një
lojtare e keqe pokeri, por jo Mulani 😍. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment