Këtë sallatë ka shumë vite që e kam mësuar. Nuk e mbaj
mend burimin, por është nga ato receta që ndonëse nuk e bëj shpesh, nuk e
harroj asnjëherë. E thjeshtë, e shpejtë, e shëndetshme, e bukur në pamje, me këtë
sallatë e keni darkën, pse jo dhe një drekë të shpejtë gati për 10 minuta. Dhe
për mamat që si unë marrin bukë me vete në punë, kur përton të përgatisësh një
ushqim që kërkon më shumë kohë, kjo sallatë do ishte mjaftueshëm për t’u marrë
me vete.
Mjafton të keni 2 kunguj në shtëpi, pasi përbërësit e tjerë janë buka
dhe djathi i bardhë. Buka sa më e vjetër të jetë aq më mirë sepse do kaloj në
proçes thekje.
Përbërësit
2 kunguj
2-3 feta bukë të zezë
5 lugë vaj ulliri
Djath i bardhë
Krip, rigon
Përgatitja
Lajmë
kungujt dhe i presim në feta të holla me qëruesen e patates. Gjatë kësaj kohe
tiganin ku do kaurdisim kungujt e kemi vendosur të nxehet pa vaj. Pasi bëjmë
gati kungujt, shtojmë dy lugë vaj në tigan dhe i lëmë kungujt për 2-3 minuta
duke i trazuar herë pas herë. Shtojmë kripë dhe heqim kungujt mënjanë.
Në po të njëjtin tigan, hedhim vajin e mbetur të ullirit, bukën e prerë
në kubik, pak kripë dhe rigon. Kaurdisim derisa buka të thekërohet.
Shtojmë bukën e thekur tek kungujt.
Hedhim djath të bardhë, trazojmë dhe servirim menjëherë. Ju bëftë mirë.
Hedhim djath të bardhë, trazojmë dhe servirim menjëherë. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment