Jo vetëm ne femrat ndajmë receta mes nesh, edhe çunat që e shijojnë
ushqimin dhe e vlerësojnë një gatim të mirë ndajnë receta mes njëri tjetrit.
Kjo recetë është rasti 🤗
E veçanta e kësaj tave janë dy përbërës, qepa dhe trumza. Përbërës kaq
të thjeshtë në dukje, por që vërtet e çojnë tavën me pulë dhe patate, në një
tjetër nivel aromash dhe shije. Qepa në këtë gatim tretet duke lëshuar shijet e
saj të mira dhe në këtë mënyrë fëmijët tanë e marrin pa e kuptuar vlerën e saj 😉. Trumzën e gjeni të
thatë në sektorin e erëzave, lehtësisht në market. Bëhuni gati për të dielën
tuaj me këtë recetë ndryshe 🤗.
Përbërësit:
1 pulë
1.2 kg patate
3-4 karrota
1 kokërr qepë mesatare
1 lugë gjelle gjalp
Vaj ulliri
Trumzë, piper
Kripë
Përgatitja:
Në këtë gatim mund ta pjekësh pulën e plotë, por këtë herë e ndamë përgjysëm ☺. Vendosim pulën në një
tenxhere në flakë mesatare dhe e lëmë të thajë lëngjet e veta. Mbi tenxhere
vendosim kapak që ta zgjasim më shumë këtë proçes duke siguruar që shija e pulës
mbetet brenda dhe mishi i saj gatuhet edhe më shumë.
Qërojmë patatet, i lajmë dhe i presim në copa si në foto. I vendosim patatet për të zjerë në ujë me kripë. Patatet duhet të ziejnë aq sa piruni mund të futet kollaj në to, jo për tu bërë pure.
Kullojmë patatet kur ato të jenë gati. I shtojmë mbi tavën për pjekje. Hedhim mbi to karrotat e grira, qepën e grirë, trumzën, kripë, piper, vaj ulliri dhe përziejmë me shumë dashuri me duart tona 😀, në mënyrë që përbërësit të përhapen njëtrajtësisht.
Vendosim pulën mbi perime, hedhim copëza të vogla gjalpi mbi përbërësit dhe gjysëm gote të vogël me ujë.
Mbulojmë gjithë tepsinë me letër alumini dhe e vendosim kështu në furrë, në temperaturë 220 gradë për të paktën 30 minuta. Më pas e heqim letrën e aluminit dhe lëmë që perimet me pulën të marrin ngjyrë të artë. Tava është gati.
Lëreni pak të ftohet përpara sesa ta servirni. Ju bëftë mirë.
Qërojmë patatet, i lajmë dhe i presim në copa si në foto. I vendosim patatet për të zjerë në ujë me kripë. Patatet duhet të ziejnë aq sa piruni mund të futet kollaj në to, jo për tu bërë pure.
Kullojmë patatet kur ato të jenë gati. I shtojmë mbi tavën për pjekje. Hedhim mbi to karrotat e grira, qepën e grirë, trumzën, kripë, piper, vaj ulliri dhe përziejmë me shumë dashuri me duart tona 😀, në mënyrë që përbërësit të përhapen njëtrajtësisht.
Vendosim pulën mbi perime, hedhim copëza të vogla gjalpi mbi përbërësit dhe gjysëm gote të vogël me ujë.
Mbulojmë gjithë tepsinë me letër alumini dhe e vendosim kështu në furrë, në temperaturë 220 gradë për të paktën 30 minuta. Më pas e heqim letrën e aluminit dhe lëmë që perimet me pulën të marrin ngjyrë të artë. Tava është gati.
Lëreni pak të ftohet përpara sesa ta servirni. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment