Këto antipasta i përgatita gjatë natës së Vitit të Ri, por mund t’i përgatisni
në çdo kohë kur ju vijnë miq për një gotë verë apo dhe thjesht për qejfin tuaj
dhe të partnerit. Baza është djathi i bardhe feta dhe ai kaçkavall që shoqërohen
me rrush, ullinj dhe domate qershi. Kombinimi i gjithë këtyre përbërësve i jep
tavolinës shumë hijeshi, por ajo që kuptova unë nga nata e Vitit të Ri është që
gjithë të ftuarit mbaruan pjatancat e djathit dhe nuk prekën me dorë gjysmat e
pjatave të tjera, përveç përsheshit me kaposh deti kuptohet :). Ndaj kur ndani mendjen të
servirni antipasta me djath, çdo gatim tjetër sallatë apo pjata të dyta do jetë
i tepërt. Kjo është një recetë që nuk ka
përmasa, por vetëm përbërës :)
Përbërësit:
Djath i bardhë feta
Djath kaçkavall
Djath mozzarella
Rrush i kuq
Rrush i bardhë
Ullinjë të zinj
Domate qershi
Përgatitja:
Presim djathrat në kubikë. Lajmë
rrushin, domatet dhe fillojmë kompozimet si në foto. Tek domatet qershi
mund të përdorim djath mozzarella në vend të djathit të bardhë. Pranë jush
duhet të keni dhe një pako me “toothpick” ose “stuzzicadenti”, po e le pa përkthim
këtë të fundit se më duket jo shumë higjenike fjala në gjuhën shqipe :), por do
e kuptoni nga fotot përse bëhet fjalë :). Shijoni fotot dhe ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment