Keku me karrotë është i preferuari i djalit të vogël. Aromat e këtij keku të
ndjellin festën e Krishtlindjes.
Ndërkohë që e ripostova këtë recetë kuptova sesa pak kisha shkruar për një nga ëmbëlsirat që bëhet më shpesh tek ne. Ky ka qenë postimi im i katërt, ndërsa mësoja sesi të përdorja blog-un. Ndaj dhe receta ishte shoqëruar me shumë pak tekst dhe foto shpjeguese .Me kekun me karrot ë nuk do dështoni asnjëherë pasi ka përbërës të thjeshtë dhe pjekja del gjithmonë siç duhet. Nëse nuk ju ndodhen në shtepi rrush i thatë apo arra/bajame të grira për t'ja hedhur kekut brenda mos u shqetësoni, shija dhe aroma do jenë përsëri të mira. Ajo që nuk duhet të lini pa shtuar është lëkura e grirë e portokallit me shumicë (të paktën dy kokrra) ose nëse keni esencën me portokall që unë e kam gjithmonë gati në çdo stinë të vitit, do ishte kryevepër :). Sesi të përgatisni esencën e portokallit Bonbon, klikoni këtu http://bonbontaste.blogspot.al/2017/03/recel-portokalli.html
Më poshtë do gjeni mënyra të ndryshme të dekorimit të kekut.
Përbërësit:
Ndërkohë që e ripostova këtë recetë kuptova sesa pak kisha shkruar për një nga ëmbëlsirat që bëhet më shpesh tek ne. Ky ka qenë postimi im i katërt, ndërsa mësoja sesi të përdorja blog-un. Ndaj dhe receta ishte shoqëruar me shumë
Më poshtë do gjeni mënyra të ndryshme të dekorimit të kekut.
Përbërësit:
1 ¼ kupë me
miell & një lugë gjelle
½ kupe
sheqer i bardhë
¼ kupë
sheqer i kuq
1 lugë çaji
sodë buke
2 lugë çaji
kanellë
½ lugë çaji
kripë
¼ lugë çaji
arrë moskat
¾ kupë vaj
vegjetal
2 lugë
gjellë lëkurë të grirë portokalli
2 kupa
karrotë e grirë
½ kupë
rrush I thatë dhe arra sipas dëshirës
vanilje
Për kremin:
1 pako krem djathi (Philadelphia cheese)
1 pako krem djathi (Philadelphia cheese)
50 gr gjalp në temperaturë ambjenti
2-3 lugë gjelle sheqer pluhur
1 luge gjelle krem whiskey ose ujë
¼ lugë çaji kanellë
Pregatitja
Në një tas hedhim karrotën e grirë dhe rrushin e thatë dhe e përziejmë mirë me nje lugë miell. Kjo ndihmon që karrota e grirë dhe rrushi thatë mos të shkojnë në fund të kekut gjatë pjekjes. Në një tas tjetër me një mixer dore përziejme gjithë përbërësit e mbetur duke i hedhur pa ndonjë radhë specifike. Shtojmë më pas dhe karrotat me rrushin e thate dhe gjithë masën e hedhim në një tas ku kemi shtruar më parë një letër gatimi. E pjekim në mes të furrës në 180 gradë për 30 minuta ose derisa një “toothpick” i futur në mës të kekut, të dalë i pastër.
E lëme kekun të ftohet tërësisht dhe pregatisim kremin e djathit. Në një tas përziejmë me lug kremin e djathit, gjalpin në temperaturë ambjenti, dy luge sheqer pluhur, nje apo dy lugë gjelle uje ose krem whiskey (whiskey) që ndihmon në tretjen me të mirë të përbërësve dhe 1/4 lugë çaji kanellë.
E lyejmë gjithë masën e kekut me këtë krem dhe sipër sipas dëshirës e zbukurojmë me arra të grira. E lëm sa kremi të forcohet pak përpara sesa ta servirim. Ju bëftë mirë :)
E lëme kekun të ftohet tërësisht dhe pregatisim kremin e djathit. Në një tas përziejmë me lug kremin e djathit, gjalpin në temperaturë ambjenti, dy luge sheqer pluhur, nje apo dy lugë gjelle uje ose krem whiskey (whiskey) që ndihmon në tretjen me të mirë të përbërësve dhe 1/4 lugë çaji kanellë.
E lyejmë gjithë masën e kekut me këtë krem dhe sipër sipas dëshirës e zbukurojmë me arra të grira. E lëm sa kremi të forcohet pak përpara sesa ta servirim. Ju bëftë mirë :)
No comments
Post a Comment