Kjo është nga ato ëmbëlsira kur doni të përkëdhelni shumë veten dhe familjarët tuaj me një shije të parrezistueshme. E gjithë përzierja mund të behet në tenxheren ku shkrin çokollata, ndaj nuk keni as shumë enë për të larë :). Receta më poshtë
Përbërësit:
200
gr çokollatë e zezë
50
gr sheqer pluhur
70
gr miell
4
vezë
250
gr djath mascarpone
Për glasenë e çokollatës
100
gr çcokollatë
40
gr gjalp
Luleshtrydhe
për dekor sipas dëshirës
Pregatitja:
Në nje tenxherë hedhim çokollatën të ndarë në copa, shtojmë 4-5 lugë gjelle ujë
dhe e trazojmë në zjarr të ulët derisa të shkrijë e tëra. Menjëherë shtojmë
mascarponen dhe e trazojmë sa e gjitha masa të marrë formën e kremit.
Hedhim vezët një nga një duke
trazuar me një rrahëse jo elektrike, shtojmë sheqerin, miellin dhe masa është
gati për pjekje. Masën e hedhim në një tepsi ku kemi shtruar letër gatimi. E
pjekim në mes të furrës për 25-30min, në 180 gradë. Nuk ka nevojë të bëhet
prova e pjekjes me “toothpick” sepse torta mbetet me zemër të butë. 10 min përpara
se të heqim tortën nga furra, shkrijmë masën e çokollatës dhe gjalpit për
glasenë në zjarr të avashët. Me nxjerrjen e tortës nga furra, i hedhim menjëhere
glasenë sipër si në foto. Ju bëftë mirë
No comments
Post a Comment