Kjo është një
recetë që kërkon “spring pan - tepsi me mbëerthim”, por më besoni çdo lloj ene
kuzhine do t’ju bëj të lëpini gishtat në fund :).
Cheesecake, që
ndodh të jetë dhe ëmbëlsira më e preferuar e djalit të vogël ka qënë receta e
dytë ose e tretë e hedhur në blog, ndaj dhe ka “varfëri” në tekst dhe foto. Më takon
ta pasuroj postimin mbi këtë ëmbëlsirë kaq të dashur për të gjithë. Cheesecake
vjen në shumë forma (me pjekje ose jo), por kjo që unë ndaj me ju sot është
receta tradicionale e familjes tonë dhe më besoni kur ta provoni do e bëni dhe
ju ëmbëlsirën e familjes tuaj J.
Duke shpresuar në
përmirësimin e fotove që ju kisha servirur 3 vite me parë, sot po shtoj disa
foto nga cheesecake i gatuar këtë fundjave, i përgatitur në “spring pan” për një
pamje më të denjë të kësaj ëmbëlsire delikate.
Përbërësit për bazën:
200gr biskota digestive, gjalpi apo integrale
70 gr gjalp
Përbërësit për kremin:
400 gr krem djathi (Philadelphia)
250 gr ricotta
3 veze
4-5 luge gjelle sheqer pluhur
Përbërësit për reçelin:
300
gr luleshtrydhe
1/2 kokër limon
2 lugë sheqer pluhur
Përgatitja:
Fillojmë me përgatitjen e reçelit. Presim
luleshtrydhet ne copa, shtojme mbi to lëngun e një kokër limoni dhe 2-3 lugë
sheqer. E vëm mbi zjarr të avashëm për 4-5 minuta, derisa fruta të jet zbutur.
Pêrgatisim bazën. Grijmë biskotat
në mikser elektrik. Shtojmë gjalpin e shkrire. Përziejmë mirë dhe e shtrojmë
mbi tavë si në foto. Më pas e fusim ne frigorifer për të pakten 30 minuta.
Përgatisim kremin duke perzier të gjithë përbërësit si më lart. Nxjerrim tavën me bazën nga frigoriferi dhe hedhim kremin që sapo kemi rrahur sipër saj. E pjekim në 180 gradë, në mes të furrës derisa kremi të ketë vën një cipë si në foto. E nxjerrim tavën nga furra dhe e lëm të vaket përpara se ti hedhim reçelin e ftohur tashmë.
Ju bëftë mirë!
No comments
Post a Comment