Ju sugjeroj ta bëni shpesh gjatë
dimrit këtë “bukë”. Sidomos kur ju vijnë miq, shoqërohet aq mirë me çdo lloj
djathi dhe pamja e saj është oreks ndjellëse :).
3 vezë
15 gr kripë
30 gr sheqer
80 ml vaj luledielli
150 ml qumësht
300 gr miell
1 bustinë baking powder
150 gr spinaq i zier
Mente dhe kopër të freskët
Pregatitja
Rrahim vezët. Shtojmë kripën, sheqerin, vajin dhe qumështin si dhe
gjysmën e masës së miellit. Hedhim spinaqin me erzat e freskëta dhe vazhdojmë përzjerjen për ndonjë minutë. Shtojmë gjysmën
e masës së miellit dhe baking powder.
Masën e përftuar e hedhin në formën e kekut (në formë buke). E pjekim në 180 gradë në
mes të furrës për 45 minuta ose derisa maja e thikës të dalë e pastër. Ju bëftë
mirë
No comments
Post a Comment