Unë nuk shquhem për njohuri
shumë të mëdha të kuzhinës italiane, por provoj të gatuaj ato pjata që mendoj
se fëmijët do i pëlqejnë. Disa nga recetat tipike na i ka gatuar halla Ela sa
herë vjen nga Italia, kështu që kemi shansin që t’i testojmë shijet nga duart e
hallës :). Këtë verë halla Ela i gatoi fëmijëve pastën carbonara dhe
Henri i pëlqeu shumë. Meqë kemi vezë të freskëta fshati në shtëpi dhe më
besoni carbonara do vetëm vezë të tilla, po e shfrytëzojmë rastin të sjellim
recetën carbonara për familjen dhe për ju :)
Përbërësit
3 vezë fshati
150 gr proshutë crudo
150 gr djath grana të grirë
½ qep
2 thelpinj hudhër
1 pako spageti
Kripë, piper
Vaj ulliri
Përgatitja
Foto me përbërës më lartë,
ka një kokër vezë më pak dhe një pana tepër :). Përbërësit e saktë janë të
shkruara tek lista e përbërësve.
Vendosim makaronat të ziejnë
në ujin që valon dhe ku kemi hedhur kripë.
Në një tigan hedhim qepën e
grirë dhe hudhrën. I kaurdisim në vaj ulliri. Pasi qepa dhe hudhra marrin ngjyrë
i heqim nga zjarri. (ky është momenti që
mund t’i shtosh verë të bardhë qepës së kaurdisur, por unë nuk ja hodha se
kisha merak se nuk do ma pëlqenin fëmijët shijen).
Rrahim 3 vezët në një tas.
Kur pasta ka arritur
minutazhin e zierjes i kullojmë dhe hedhim prap në tenxhere ku shtojmë menjëherë
qepën e kaurdisur dhe vezët e rrahura. Trazojmë që veza e rrahur të përhapet në
të gjithë masën e pastës dhe të mpikset në mënyrë të njëtrajtshme.
Hedhim më pas proshutën dhe
djathin, vaj ulliri dhe servirim menjëherë. Unë
i hodha sipër dhe fara të pjekura, i dhanë shumë shije. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment