Shija e limonit në ëmbëlsira mua më pëlqen shumë, duket sikur i pëlqen
dhe gjithë familjes :).
Ndaj sapo rashë në këtë recetë nuk hezitova ta bëj me gjithë orën e vonë, pasi
gjithë përbërësit i kisha në shtëpi. Torta me limon është e freskët, ka shumë
pamje dhe mund të bëni figurë shumë të mirë kur ju vijnë mikeshat për vizitë.
Unë e bëra po atë ditë që kisha Denisën për kafe. Denisa më tregoi si të bëja
byreçkat me djath, (tiropitakia) dhe unë i tregova si të bëj tortën me limon :). Denisa e bëri menjëherë
sapo shkoi në shtëpinë e saj, dukë më marrë borxh vetëm një sekret të vogël që
do ja u tregoj më poshtë :).
Përbërësit
4 vezë
200 gr
sheqer
100 ml vaj
vegjetal
100 ml ujë
250 gr miell
1 bustinë pluhur
për pjekje
Lëkura e një
kokër limoni
Për
kremin
100 ml lëng
limoni
100 ml lëng
portokalli
2 lugë
sheqer
2 lugë miell
Përgatitja
Rrahim
fillimisht vezët me sheqerin. Shtojmë vajin, ujin, miellin, pluhurin fryrës
bashkë me lëkurën e limonit.
Masën e
hedhim në një tepsi të lyer më parë me vaj dhe miell që keku mos të na ngjitet.
E fusim për të pjekur në 180 gradë për 40 minuta në mes të furrës.
Fillojmë përgatitjen
e kremit. Shtrydhim lëngun e limonave dhe portokallit. I shtojmë 2 lugë gjelle
të prera me sheqer, po kaq dhe miell. I trazojmë dhe e vëm mbi flakë sa të
trashet.
Nxjerrim
kekun nga furra dhe pasi e lëm të ftohet e presim në mes dhe hedhim masën e
kremit mbi të. Vëm shtresën e sipërme mbi krem.
Printojmë
fjalën Limon dhe e presim me gërshërë anës kontureve të fjalës.
E vendosim
letrën e prerë mbi kek dhe pluhurosim me sheqer pluhur. E heqim formën me
kujdes pa na u dridhur duart që mos të na zhduket këmba e “m-së” si në rastin
tim, mua më ka dalë pak si Lunon :))))) Shpresoj që Denisa të këtë patur përdorim
më të qartë të fjalës “limon” mbi kekun e saj :)
Presim dhe
shërbejm kekun. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment