Këto janë pjatat që sajohen
aty për aty në shtëpinë tonë, por ja vlen ti përsëritësh sa herë që do një
ushqim plot ngjyra, të shëndetshëm dhe me vështirësi zero në përgatitje :). Kjo
pjatë, shkon shumë me një gotë verë të kuqe, bashkë me sallatën e rukolës me fruta të stinës, shoqëruar dhe me një dorë letrash “mulan” ose “5-kaç” me miq që i ftoni të shijojnë këto
pjata plot ngjyrë e shije dhe që e mbushin tavolinën për më pak se 30 minuta.
Përbërësit
500 gr pasta integrale
Perime të stinës
Brokoli
Lulelakër
Karrota
Vaj ulliri
Përgatitja
Vendosim dy tenxhere paralelisht
me ujë dhe kripë. Në njërën ziejmë pastën sipas minutazhit në paketim, në
tjetrën perimet të cilat i lëm pak “al dente”. Kur të dy përbërësit arrijnë
zjerjen e duhur, i kullojmë dhe bashkojmë pastën me perimet në një tenxhere të
vetme. Shtojmë vaj ulliri dhe piper sipas dëshirës. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment