Kam bashkuar një nga
ushqimet më të preferuar të fëmijëve, me një nga perimet më të preferuara të
mamave :). Këtë recetë që kisha kohë pa e bërë ma kujtoi Rita dhe ja ku shpëtova
me një drekë që e ham të gjithë. Sa herë na qëllon ne mamave të gatuajmë 3
tenxhere në një vakt??? Faleminderit Rita :)
Krepat e mbushur vijne si
atribut i kanelonë të mbushur, por ku ka ma mirë dhe shëndetshëm se krepat e bërë
në shtëpi dhe servirja duket si kanelonë të vërtetë :). Mbushja brenda mund të
jetë e shumëllojshme, une më Ritën sot sjellim spinaqin si perime e stinës. Sipër unë kam bërë një krem të bardhë që do ja u shpjegoj më poshtë, ndërsa
Rita i ka hedhur djath “Grana” dhe gjalp.
Shijoni dy versionet më poshtë:
Për përgatitjen e krepave
klikoni mbi link
http://bonbontaste.blogspot.al/2016/10/krepat-e-bledit.htmlPërbërësit për mbushjen
1 tufë spinaq
350 gr gjiz pa kripë
Mente të freskët
Përbërësit për kremin
1 lugë gjelle gjalp
1 lugë çaji miell
150 ml qumësht (3/4 e gotës)
200 ml pana gatimi (1 kuti)
Përgatitja
Fillojmë me krepat. Këtë proçes
e mbulon im shoq, ndaj këtu nuk u lodha fare :). Ndërkohë unë u mora me larjen e
spinaqit, nuk mund të rrija duarkryq :)). E grijmë spinaqin, e vrasim me duar
pasi i hedhim pak kripë. Shtojmë gjizën, menten dhe këndi ynë i punës duhet të
jetë pak a shumë kështu:
Fillojmë mbledhim krepat si
më poshtë. Me këto masa dolën fiks 18 fije krepa. Dy I hëngrën fëmijët :), të
tjerat u mbushën.
I shtrojmë në tavë që nuk
ngjit.
Fillojmë përgatisim kremin
beshamel me përmasat më lart dhe pasi të jetë gati i hedhim një pako 200ml pana
për gatim.
Pjekim në 200 gradë, në mes
të furrës për 35-40 minuta. Ju bëftë mirë.
Ja dhe krepat që mora sot në punë. Photo credit: Bonbon Taste :)
Më poshtë shijoni dhe foto nga krepat e mbushur që përgatiti Rita. Përpara se ti piqte, Rita i hodhi sipër djath të grirë Grana dhe gjalp të shkrirë.
No comments
Post a Comment