Në shtëpinë tonë nuk ndodh
shpesh mos të gjesh diku të fshehur, në raftet ku nuk i kapin dot fëmijët, 200
gr çokollatë të zezë, gati për çdo rast, për të bërë kekun e mamit me çokollatë.
Përgatitja e këtij keku është si nje mini festë në shtëpi sepse të gjithë duam
të shkrijmë çokollatën, për të lëpir pak gishtat ashtu si padashje :). Proçesi
i shkrirjes së çokollatës ndodh dy herë kur bën këtë recetë. Lani duart dhe
përvishjuni punës :)
Përbërësit
4 vezë
100 gr gjalp
120 gr sheqer
220 gr miell
1 pako pluhur pjekës
100 gr çokollatë e zezë
50 ml kos
50 ml qumësht
Për kremin sipër
100 gr çokollatë e zezë
30 ml qumësht
Përgatitja
Në një tas shkrijmë gjalpin
me çokollatën, në mikrovalë.
Hedhim miellin, pluhurin
pjekës. Shtojmë përzierjen në një tavë ku kemi vendosur letër gatimi.
Pjekim në 180 gradë për 30
minuta.
E kthejmë kekun përmbys dhe
heqim letrën e pjekjes.
Vëm për të shkrirë çokollatën
me qumështin për 2 min në mikrovalë. Trazojmë që masa të bëhet kremoze.
Ky kek haet mjaft mirë dhe i
ngrohtë, kështu që mos prisni derisa të ftohet për kafshatën e parë :). Ju bëftë
mirë
No comments
Post a Comment