Gjatë stinës së dimrit,
supat janë gatime thuajse të përditshme në tavolinat tona. Për supat me perime
nuk besoj se ka receta standarte në kombinim apo sasi të përbërësve, gjithçka
varet nga ajo që ju preferoni më shumë. Prej një viti më kanë sjellë nga Londra
një libër gjigand, me 200 receta për supë. Nuk kam provuar ende asnje recetë të
librit, sepse një sy të shpejtë që i kam hedhur, ka përbërës që këtu nuk ekzistojnë
fare ose ndoshta dhe ekzistojnë, por për restorante dhe teknika gatimi apo
servirje (si psh supa të ftohta) që familja ime nuk i pranon :). Do gjej koha
ta rishikoj librin me syrin e përshtatjes të disa prej recetave që t’ja u sjell
dhe juve. Për më tepër shumicën e rasteve familja jonë mbetet tek supat
tradicionale me perime të stinës. Kështu vjen dhe kjo supë për ju sot, me ato
perime që i kemi të gjithë në raftet tona. Shijojeni
Përbërësit
2 kunguj
2 karrota
2 patate mesatare
½ qepe
2 thelpinj hudhër
Një dorë spinaq
1 lugë gjelle gjalp
1 paketë për supë STAR
Majdanos
Piper
1 filxhan kafe fidhe
(makarona të vogla)
Përgatitja
Pastrojmë perimet dhe grijmë
në copa të vogla aq sa fëmijët mos të bezdisen. I hedhim në një tenxhere ku
kemi shtuar një lugë gjelle gjalp dhe vaj uliri. Kaurdisim derisa perimet të
kristalizohen.
Shtojmë ujë dhe e lëm derisa
supë të marrë val, përpara se të shtojmë fidhet. 5 minuta përpara se supa të
jetë gati, shtojmë spinaqin e grirë. Dhe kur supa të jetë mbaruar tërësisht
shtojmë majdanos dhe piper. Ju bëftë mirë.
No comments
Post a Comment